Целта на Световния ден на животните е да се подобри отношението към

...
Целта на Световния ден на животните е да се подобри отношението към
Коментари Харесай

Международен ден за защита на животните: Според ООН редица видове изчезват всеки ден

Целта на Световния ден на животните е да се подобри отношението към животинските типове по света, като се даде поддръжка на лица, групи и организации за хуманно отношение към тях. Датата е определена и поради католическия празник, отдаден на Свети Франциск – настойник на природата и животните.

 

Според Комитета на Организация на обединените нации за защита на животните, редица типове изчезват всеки ден заради бракониери с цел печалба. В света има над 40 000 застрашени видове животни и броят им обезпокоително нараства. За страдание малко хора осъзнават последствията от безотговорното отношение към дивата природа. Обезпечавайки си удобно битие, индивидът се трансформира в причина за гибелта на голям брой представители на фауната.

 

Денят сплотява придвижването за отбрана на животните, като го трансформира в световна мощ за смяна. Природозащитните организации го означават с разнообразни събития, които имат за цел да се увеличи информираността за характерните проблеми на всички животни на всички места по света. Този ден е мотив да отбележим своето почитание към животните, като създадем нещо особено, с което да почетем тяхната значимост в света. Той слага фокус и върху правилата на съжителството сред хора и животни, отношението към бездомните животни в градски условия и възпитаването у децата на хуманно държание към животните.

 

В България Законът за отбрана на животните е в действие от 2008 година. Той вкарва правила за запазване на техния живот, здраве и положително положение, предпазването им от нечовешко, грубо и изключително грубо отношение, обезпечаване на подобаващи грижи и условия за живот, съобразени с техните физиологични и поведенчески особености.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР